sobota 18. února 2017

Pozemské sítě | Gaia - skryté uspořádání posvátných míst


 Goodreads 4.18 | Databáze knih 80% | ČBDB -

Dokazují staré mapy, že první vyměřování zeměkoule proběhlo už před 12 000 lety? Měly kdysi póly jinou polohu než dnes? Existuje tajná síť propojující posvátná místa starověkých dob? Jak lze naslouchat zemským symfoniím? V této útlé, zato revoluční knížce předkládá znalec pradávných kultických míst Hugh Newman teorie zabývající se geometrickými aspekty rozmístění posvátných staveb na Zemi a dochází k řadě ohromujících závěrů. Autor trpělivě shromažďuje poznatky z nejrozmanitějších disciplín a skládá je jeden k druhému. Postupně se tak s neúprosnou přesvědčivostí vyjevuje jejich provázanost a před očima nám vyvstává obraz Gaii, jak jsme ji dosud neznali. Knihu doprovázejí od začátku až do konce úchvatné ilustrace. 
 (Databazeknih.cz)

Pozemské sítě mě nalákalzejména díky anotaci a překrásné obálce, která doopravdy zaujme na první pohled. Čekala jsem celkem obsáhlou knihu, ale k mému překvapení mi dorazila malinkatá knížečka, jejíž obsah je vypadal vskutku dobře. Zalíbilo se mi, jak je text doplněn mnoha zajímavými obrázky a i pro lajka, jako jsem já, se stalo čtení zábavným a hlavně naučným. Kniha je rozdělena do 30ti kapitolek, a každá z nich je rozebrána na jedné až dvou stránkách. 

Autor se při psaní knihy rozhodně držel motta stručně a výstižně, za což jsem mu vděčná. nedokážu si představit, že bych četla dlouhé souvislé texty na toto téma. Pravděpodobně bych nerozuměla ani slovu. Našla jsem mnoho terminologických výrazů, které jsem před tím neznala → a opravdu jsem pozorně četla každou kapitolku, aby mi něco neuniklo. 

"Co říci závěrem? Energetická síť Země zůstává záhadou. Ale ať už je systém subtilních energií, dílem dávných čarodějů, výtvorem mimozemšťanů anebo výplodem lidské představivosti, zve nás k úchvatnému cestování po mnoha neuvěřitelných místech. " str. 54 

Nejvíce fascinujícím pro mě bylo, kolik lidí už v dávné době přišlo na to, že jakési pozemské sítě vůbec existují. Nálezy starých map s  přímkami, které používali mořeplavci v šestnáctém století nebo písemné důkazy toho, že o Platónských tělesech se vědělo již v dobách Pythagora a Platóna (427-347 př. n. l). Avšak až ve dvacátém století vědci začali dávat k sobě kousky skládanek

Pokud Vás námět knihy zaujal a rádi byste se dozvěděli něco o tomto výzkumu, rozhodně si knihu pořiďte. Pozemské sítě se neřadí k typu knihám, u kterých vypnete, naopak. Celou dobu Vás autor donutí přemýšlet a vytvářet si vlastní názory, zda-li všemu věříte nebo ne. Dalším plusem je nádherná obálka, která věřte nebo ne, vypadá v knihovničce úchvatně. 

"Profesoři William Becker a Bethe Hagensová v roce 1978 rozpracovali ruský model inspirovaný geodetickými kopulemi Buckminstera Fullera a dospěli k síti založené na kosočtvercovém třicetistěnu, což je takzvaný dual archimedocského tělesa ikosododekaedru." str. 20

Pokud máte rádi odborné a zajímavé knihy, tak rozhodně doporučiji edici PERGAMEN od nakladatelsvtví Dokořán. Naleznete nzam tituly jako Posvátná čísla, Keltské vzory nebo například Malá kniha velkých nehod. Mně osobně edice velmi zaujala a dofám, že si budu moci v budoucnu přečíst další zajímavé knihy.

Kniha Pozemské sítě od Hugha Newmanana mě udělala dojem. Měla jsem ji přečtenou během jednoho dne, a rozhodně své volby nelituji. Protože jsem se dozvěděla mnoho zajímavých věcí, o kterých jsem předtím vůbec netušila. Sečteno a podtrženo, kniha si ode mne odnáší pěkné 4 hvězdičky. 

Za poskytnutí knihy na recenzi děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum.cz
Knihu Pozemské sítě zakoupíte zde

2 komentáře:

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.