pátek 31. ledna 2014

Recenze: Hex Hall - Bitva o Hex Hall (3#)


Bitva o Hex Hall (Hex Hall, #3)Název: Bitva o Hex Hall
Série: Hex Hall
Díl: 3#
Autorka: Rachel Hawkins
Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2012
Počet stran: 232
Anotace: Na Sophii Mercerovou je toho poslední dobou moc. Jen co si zvykla na to, že je démon, a naučila se své neobyčejné schopnosti ovládat, jí je Rada zase odebrala. Archera a tátu viděla naposledy v hořícím vězení a jedinými spojenci mají být nyní Branickovy. Shodou okolností odvěcí nepřátelé Prodigia. Rodinné překvapení neberou konce a jen tak mimochodem je na spadnutí válka, v níž má hlavní úlohu sehrát právě Sophie. Na tom se shodnou všichni, ne už však na tom, na jaké straně bude Sophie stát. Jenomže bez své magie je Sophie bezbranná. Podaří se jí získat zpět kouzelné schopnosti dříve, než bude pozdě?





Závěrečný díl úspěšné série Hex Hall. Od série jsem nic nečekala a první díl mě mile překvapil. Na třetí díl jsem se těšila už dlouho, ale pořád jsem se nemohla dobrat k tomu, abych si ho pořídila. Naštěstí to jistily Vánoce a já jsem se konečně mohla pustit do knihy Bitva o Hex Hall. 

Sophie je jedna z mála hrdinek, které jsem si oblíbila hned po první stránce a měla jsem jí ráda až do konce. Její trefné a ironické poznámky by rozesmály snad každého. Líbilo se mi, že nic nechtěla vzdávat tak lehce a všechno si dělala po svém. 

"Hologram, to znamená..." řekla jsem nakonec.
"To znamená netělesný. Což mě štve, protože bych s tebou chtěl dělat tělesné věci."

Archer nebo Cal? Cal je sice zlato a takového kluka bych brala všemi deseti, ale jako snad  každou  holku mě to táhne k Archerovi, který je typickým bad boy. Archer byl dokonalým protějškem Sophie. Měl také ironické poznámky a při jejich rozhovorech jsem se smála ne celé kolo.

Víly, čarodějnice, upíři a vlkodlaci se v poslední době objevují v knihách čím dál tím víc a je zázrak, když narazím na knihu, která je něčím originální a liší se od jiných knih, co jsem už četla. Hex Hall sice není až tak originální, ale přesto se mi příběh o čarodějnicích a démonech vryl do srdce.


Kniha je napsaná velmi jednoduše a právě proto se mi líbí. Není nacpaná akcí a napětím, ale má od každého kousek. Romantická zápletka není nic nového, ale stejně si všechny postavy zamilujete. Zvrat? O ten tu také není nouze. Kniha Vám může nabídnout spousty skvělých věcí. Tak proč si jí nepřečíst? 


Rachel Hawkinsová vystudovala angličtinu na Auburn University a pracovala jako učitelka, dokud se nestala spisovatelkou na plný úvazek. Je autorkou trilogie Hex Hall( Hex Hall,Demonglass a Spellbound). Rachel žije v Alabamě s manželem a dvěma dětmi.



Sérii o Hex Hall doporučuji všem, co mají tenhle styl knížek rádi. Autorka vydala i spin-off sérii s názvem School Spirit, která je Izzy Brannickové, se kterou se můžete setkat ve třetím díle Hex Hall. O Archerovi a Sophii bych mohla číst pořád a je škoda, že třetím dílem to všechno končí. Za mě zasloužených 5 hvězdiček. 
image

0 komentářů:

Okomentovat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.