neděle 30. září 2012

Odkaz dračích jezdců : Eldest


Název : Eldest
Série : Odkaz dračích jezdců
Díl : 1
Autor : Christopher Paolini
Nakladatelství : Fragment
Počet stran :  656
Rok vydání :  2010
Anotace : Šíří se temnota, přichází beznaděj, vládne zlo ...
Pokračování fantasy bestselleru Eragon z pera Christophera Paoliniho opět dobývá svět! 
Eragon cestuje se Safirou do elfského města Ellesméry, aby podstoupil výcvik v kouzlení a boji, životně důležitých dovednostech Dračího jezdce. Ztrácí jistotu, neví komu může věřit a osud království, v němž temná ruka krále rdousí veškerý vzdor, leží i nadále právě v jeho rukou... 
Druhý díl tetralogie Odkaz Dračích jezdců.

Moje hodnocení obálky : 4/5
Moje hodnocení : 4/5



Můj názor...
Eldest začal tam kde jsme naposledy skončili. Po bitvě. Škody jsou rozsáhle, ale vítězství za to stálo. Eragon a Safira se snaží pomoct s čím se dá, ale nikdo nepočítal, že se budou muset rozhodnout pro koho budou "dělat." Po smrti krále budou muset zvolit nového a pár lidí kdo by o to stál by tu bylo.

484115_450880974942384_1731962812_n_large
Od začátku byla kniha nabitá akcí a věcmi, které by jste opravdu nečekali.  Paolini si knihu opravdu dobře promyslel, protože tam nebyli  žádné nadbytečné scény.  Opravdu se mi líbilo jak věci do sebe zapadali. Pár věcí jsem v Eragonovi nepochopila a jsem ráda, že se některé konečně vyjasnili.


Velké plus pro knihu byli kapitoly z Roranovi strany. On je do všeho také zapleten. Ve vesnici se objevili ra'zakové a hledají ho. On se schovává v lese a má spojení s vesnicí. On sám neví proč se tohle všechno děje, ale jediným vysvětlením je Eragon. On přece uprchl z vesnice s tím modrým kamenem. Podle něj je to kvůli tomu, al částečně má přeci pravdu.

Také se nám v knize objevila nová postava nebo-li nový učitel Eragona. Tuhle postavu jsem si moc neoblíbila. Oromis je elf a jako pořádný elf má i špičaté ouška. Také někomu párkrát zachránil kejhák, ale ani  to mě neoslovilo.

Čtení knihy jsem si užívala jak to jen  šlo. Jen jsem ji nepřečetla tak rychle jak jsem čekala. Kniha byla sice napsaná velmi pěkně, ale ani to mě u ní nedokázalo udržet. Pořád jsem se u knihy rozptylovala a myslela nad něčím jiným. A potom jsem  si nevzpomněla o čem jsem četla.
Tumblr_luhofu2c6z1qc7hxno1_500_large

Když jsem se do knihy po půlce konečně prokousala čtení začalo ubíhat rychle.  Také se přiznám, že se mi druhá polovina líbila víc. Bylo to víc .. rozmanité.  Četlo se mi to lépe příběh byl zajímavější a čtivější.

Z knihy jsem opravdu šťastná a splnila všechny moje očekávání. Ráda si přečtu další díl z téhle série a budu se těšit až ji dočtu.


Ještě bych tímto chtěla poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku!


0 komentářů:

Okomentovat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.