středa 30. prosince 2015

Vášnivý sprosťák | Nic není lepšího než sex s ex… pokud se nezamiluješ

Vášnivý sprosťák (Wild Seasons, #2)Vášnivý sprosťák 
Wild seasson #2 
Christina Lauren 
Jota
Goodreads 4.33  | Databáze knih 87%

Na rozdíl od svých nejlepších kamarádek, Mii a Loly, je Harlow Vega známá tím, že si vždycky ráda užije. Provdat se opilá v městě hříchu za až komicky svůdného, drsného kanadského rybáře Finna Robertse, který (žádné překvápko) dokonale vládne svýma svalnatýma rukama, rty i tělem – to je přesně její styl.

Ale byla to jen jednorázovka: sprostá, drsná a nekomplikovaná… dokud se Finn pracovně neobjevil v San Diegu, kde Harlow žije. Není připravená na vážný vztah, ale když jsou spolu, uvědomí si, že na něm přece jen cosi je. Možná to není láska (kruci, ani ho nemá ráda), ale jejich vzrušující hrátky jim poskytují dokonalé rozptýlení od děsivých životních změn, kterým oba čelí. Dohodli se na sexu – divokém a vášnivém – ale teď se z jejich dohody začíná klubat něco opravdovějšího.

Jednou velkou výhodou autorek Christin a Lauren je styl psaní. Píší jednoduše, vtipně a svižně. U jejich příběhů se nejde nudit a čtenáře udrží napjaté až do konce. Co by to bylo za příběhy z červené knihovničky, kdyby nekončily happy endem a nebyly přecpané scénami, u kterých doopravdy rudnou i uši. Na Vášnivého sprosťáka jsem se těšila a doufala jsem, že rybář Finn bude aspoň z poloviny tak dobrý, jako to hodnocení knihy na GD slibuje.

descriptionHarlow má ráda jednorázovky, podle ní existují pouze tři typy mužů a každého umí zaškatulkovat. Tedy až na Finna, jejího sexy ex-manžela. Je pro ní novinkou, že bude chvíli zůstávat v San Diegu, avšak pro ni to znamená jediné: nezávazný sex. Ve Vegas neměli čas se poznat, ví pouze, co toho druhého uspokojí. Co se stane, když se jí dostane Finn pod kůži?

Vášnivý sprosťák volně navazuje na  Vášnivého svůdníka. Harlow je jednou ze tři kamarádek, které si vyrazily do Vegas a po jedné bláznivé noci skončily všechny ženaté s partou kluků. Série Wild season je přecpaná klišé scénami a pokud čekáte originální příběh, dost možná budete zklamáni. Autorky mají jednu velmi dobrou vlastnost. I ohrané téma, jež nemá čím překvapit dokáží převést do skvělého příběhu plného humoru, postelových scén a hlavních hrdinů, po kterých všechny toužíme. 


Do knihy Vášnivý sprosťák jsem se pouštěla plná očekávání, Harlow je přesně ten typ hrdinek, se kterými v jednu chvíli souhlasím a v tu druhou bych jí omlátila židli o hlavu, aby se konečně probrala.  Finn má blno problémů, řeší rodinný byznis a jeho bratrové s otcem na něj spoléhají. Na první pohled tvrďák, pod pokličkou je avšak, jako každý hrdina knih z červené knihovničky, milej chlap, co nemotorně dává najevo své city.

Jota neponechala knihám původní obálky, což si myslím, že je škoda, jelikož na první pohled zajmou, ale ani ty naše nejsou špatné. Grafici si s nimi dobře pohrály, jen kolečko, jež oznamuje, že je kniha od autorek bestselleru Božský bastard by tam dle mého býti vůbec nemuselo. Doufám, že Jota i u zbylých dvou dílů ponechá stejný styl obálek.
 
Vášnivý svůdník (Wild Seasons, #1) Vášnivý sprosťák (Wild Seasons, #2)
Sweet Filthy Boy (Wild Seasons, #1) Dirty Rowdy Thing (Wild Seasons, #2)  Dark Wild Night (Wild Seasons, #3)Wicked Sexy Liar (Wild Seasons, #4)

Christina Laurenová je pseudonymem dvou autorek, Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové. Jejich prvním dílem vydaným pod tímto uměleckým jménem byl Božský bastard a šlo o přepracování mimořádně úspěšné fankfikce Christiny Hobbsové The Office. Kromě volného pokračování, Božský cizinec, doplňuje sérii ještě Božský hráč, který se v českém překladu objeví v červnu 2014. Přestože od sebe autorky odděluje celá Nevada, povídají si spolu i několikrát denně a shodnou se na tom, že Ruby Pumps je nejlepší barva laku na nehty všech dob, a kdyby mohly, proseděly by celý den na molu v San Clementu a pozorovaly oceán.

Sečteno a podtrženo; knih se mi líbila. Smála jsem se, červenala se a u zlomového okamžiku se mi zatajil dech. Přiznávám, že kniha mě v moc ohledech nepřekvapila, věděla jsem, do čeho jdu, ale i tak jsem si ji celou užila a těším se na její pokračování.  Ode mě si kniha odnáší pěkné 4 hvězdičky.

Za poskytnutí knihy na recenzi děkuji internetovému knihkupectví knihcentrum.cz
Knihu si můžete zakoupit zde

0 komentářů:

Okomentovat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.