sobota 28. listopadu 2015

Lost & Found | Příběh ošklivého káčátka

Lost and Found (Lost and Found, #1)Lost & Found 
Lost & Found #1 
Nicole Williams
Goodreads 4.15 

Jsou tu komplikace. A je tu Rowen Sterling.

Po otupující bolesti s kluky, kterou si celých pět let dennodenně procházela se ocitla na Greyhoundském autobusovém nádraží někde v Montaně, léto poté, co dodělala střední školu. Rowen má sen. Chce na uměleckou školu. Ale matka ji zaplatí školné jen tehdy, když dokáže, že umí být zodpovědná a pracovitá. Musí se vyhnout všem problémům ve Willow Spring. 

V jejím životě se objeví nejeden nový kluk, ale Jesse Walker se nedá zaškatulkovat. On je milý, hodný a svědomitý. Zatímco Rowen je jeho naprostým opakem. Dokážou k sobě tito dva odlišní lidé najít cestu? Rowen nevěří na happy end. Nevěří, že by se z ošklivého kačátka mohla ze dne na den vyklubat dívka hodna Jesseho. 

Už dlouho jsem měla knihu staženou z Amazonu a byla jsem dost zvědavá, jak se mi bude líbit. Obálka upoutá nejednoho čtenáře, její design je opravdu povedený a moderní zpracování přidává na její atraktivitě. Dle anotace mi bylo dost jasné, o co půjde. Příběh, ve kterém se autorka pokusí své čtenáře potěšit, zlomit a donutit je cítit se mizerně. Hodně autorů se o to v dnešní době snaží, a proto jsem chtěla zjistit, jak je to s Nicole Williams. 

Hlavní hrdinka Rowen je uzavřená do sebe a dělá si co chce. Vyrůstala pouze s matkou, a ta, řekněme, není vzorovým rodičovským úkazem. In short: her life is a mess. Ráda by šla na uměleckou školu, jenže ta je příliš drahá a matka po ní chce, aby jela na prázdniny na venkov, kde bydlí její stará přítelkyně. Chce, aby u ní pracovala a pokud se bude chovat slušně, zaplatí jí uměleckou školu. Pro Rowen je to šance na nový život, Willow Spring je její jízdenkou k novému životu.

Když se řekne kovboj, představíte si namakaného fešáka v uplých kalhotech a kloboukem na hlavě. Přesně takový je Jesse. Pokud hledáte knihu s bad boyem, tohle není příběh o tom, jak se hodná dívka zamiluje do zlého chlapce, kterého od základu změní. Připravte se na slovní přestřelky, hrdinku s dávkou cynismu a příběh o ošklivém kačátku, ze kterého se sice na konci knihy nevyklube sexbomba, ale stejně Vás příběh vezme za srdce.

Občas si pokládám otázku, proč mám knihy tohoto typu tak ráda. Vždy se u nich skvěle pobavím, někdy ukápne slza a každou hodnotím většinou kladně. Autorky jako je Colleen Hoover či Jessica Sorensen jsou mistryněmi svého oboru. Vezmou jakkoliv ohrané téma a napíší citovou ždímačku, po jejímž dočtení se každý cítí zničeně. Nicole Williams se taktéž předvedla v dobrém světla a dokázala, že její knihy jsou čtivé a návykové.

“Did you know that every time a country song is played, a cute little puppy keels over dead?” 

Bad boy vs. good boy. Jesse Walker je good boy, nikdy neudělal nic nezákonného a Rowen by přísahala, že když se směje, září. Nebo její srdce na to alespoň tak reaguje. Je tu ale i Garth Black - bad boy. Všichni máme tajemství a minulost, o které nechceme, aby někdo věděl. Garth to má těžké s rodinou, je bývalým-nejlepší-přítelem Jesseho a momentálně je jejich vztah napjatý. I když jsem si, nečekaně, oblíbila Gartha, Jesse je prostě Jesse. Kovboj v uplých kalhotech se srdcem na dlani.

Komu bych knihu doporučila? Všem, co se mají rádi podobné příběhy plné klišé pasáží a momentů, u kterých zrudne každá lidská bytost. Na amazonu si můžete Lost & Found stáhnout zadarmo, takže utíkejte a začněte číst! Nebudete litovat, slibuji! A pokud si stejně jako já oblíbíte již zmíněného bad boy, Gartha, autorka dala prostor i jemu v druhém dílu s názvem Near & far.

“Every morning we get a chance to be different. A chance to change. A chance to be better. Your past is your past. Leave it there. Get on with the future part, honey”

Sečteno a podtrženo; Lost&Found je zajímavá kniha o hledání lásky a své podstaty. Rowen je zajímavá knižní hrdinka, kterou si díky jejímu cynismu nejde neoblíbit. Autorka do kázala, že psát umí a rozhodně se chystám i na další její knihy, na Gartha se v další díle velmi těším. Kniha ode mne dostává pěkné 4 hvězdičky. 

0 komentářů:

Okomentovat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.