neděle 25. května 2014

RC recenze: Mezi nebem a zemí - Čekání na zázrak

Alona Dareová přebývá už přes měsíc v těle Lily "Ally" Turnerové. Lilyino tělo není tak aktraktivní, jako to její, a navíc se jí nedaří hrát sestru a dceru lidí, které skoro nezná. Trápí ji i to, že Will – na kterém jí záleží víc, než by chtěla – si přeje, aby se vrátila skutečná Lily. Stane se zázrak, Alona bude opět volná a Lily zůstane naživu? S pomocí duchařského média Malachiáše Velkolepého možná mají šanci na úspěch, ale odhalování pravdy se nelíbí tajemnému duchovi, který se před ničím nezastaví. I kdyby měl Alonu zničit...

 Musí to stát za nic...být duchem středoškolačky, která uvízla v jiném dívčím těle. Alona se omylem zasekla v těle Lily, tuctové holka, která byla pár let v kómatu. Nikdo už nevěřil, že se z toho dostane, ale pak přišla Alona, vklouzla jí do těla a teď neví, jak ven. Alona i Will se snaží přijít na způsob, jak by to šlo vyřešit.

Svět je plný podvodníků, a proto není divu, že se po něm pohybují i falešná média a šamanové. Je těžké narazit na někoho, kdo to nehraje kvůli penězům, ale Aloně a Willovi se podaří najít jedno pravé médium. Jenže s tím přijdou i problémy, které se jim postaví do cesty a nebude jednoduché se z toho dostat.

Co jsem od třetího dílu čekala? Napínavý děj, nečekaný konec a mnohem víc akce. Bohužel mě autorka třetím dílem spíš zklamala, ale pořád jsem ráda, že jsem si ho mohla přečíst a dozvěděla se o konečných osudech hlavních hrdinech. Na Alonino povrchní chování jsem si už zvykla, ale nečekala jsem, že Will umí být tak protivný - což vůči Aloně bylo nefér.

Na obálce jsou zase vyobrazeni hlavní hrdinové, Will, emař, co vidí duchy a Alona, která bývala královnou školy, ale teď je mrtvá a její duch tu stále zůstává s námi. Líbí se mi barva a hlavně materiál obálky, který je oproti ostatním matný. Myslím si, že kdyby Fragment dalo sérii jiné obálky, nemělo by moc velký úspěch.

Temá duchové mi není cizí, ale young adultka s duchy? Popravdě jsem se na to velmi těšila a první díl mě strašně nadchnul. Doufala jsem, že třetí díl bude něčím výjimečný a udělá tuto sérii nezapomenutelnou, protože námět si to opravdu zaslouží.

Kniha je určená pro nenáročné čtenáře, kteří chtějí strávit odpoledne nad odpočinkovou knihou bez zbytečného přemýšlení a akce. Oba hlavní hrdinové jsou sympatičtí, ale na Alonu si čtenář musí zvyknout - její povrchnost někdy dost štvala i mě. Jestli hledáte právě něco takového, tak si sérii určitě přečtěte.

Jak zní konečný rozsudek? Klady a zápory.. poprvadě to bylo dost vyvážené a já nemůžu říct, že by šlo o nějaké špatné dílo, které se nepovedlo, protože hodně lidem se líbilo. Pro mě to byl spíš průměr, a proto o de mě kniha dostává zasloužené 3 hvězdičky.
 Mezi nebem a zemí – Čekání na zázrak

Název: Čekání na zázrak
Díl: 3#
Série: Mezi nebem a zemí
Autor: Stacey Kade
Překladatel: Eva Brožová
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2014
Počet stran: 240 
Goodreads: 4.10 

Také známá jako Stacey Klemstein. Žije na předměstí Chicaga se svým manželem, Gregem, a dvěma vysloužilými závodními chrty, Walker a Pansy. Když nečte nebo nepíše najdete ji u televize sledující své oblíbené pořady (Upíří deníky, Almost human, Živí mrtví, Sherlock a mnoho dalších).



!Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment. Knihu si můžete zakoupit zde
Zdroje:

0 komentářů:

Okomentovat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.