úterý 1. září 2015

Splintered - Divotání | We're all mad here ._.

Divotání (Splintered, #2)Divotání 
Splintered 
A.G.Howard
CooBoo
Goodreads 4.30 | Databáze knih 96%

Alyssa Gardnerová propadla králičí dírou a postavila se pentlochňapovi. Zachránila život Zachovi, klukovi, kterého miluje, a unikla intrikám zvráceně svůdného Morfea i pomstychtivé Červené královny. Teď musí odmaturovat, přežít maturitní ples a pak může nastoupit na vysněnou prestižní uměleckou školu v Londýně.

Všechno by to bylo snazší, kdyby její matka, již právě propustili z ústavu pro duševně choré, nebyla tak přehnaně podezíravá a starostlivá. A mnohem snazší, kdyby se Morfeus jednoho dne neobjevil v její škole, aby ji nalákal na další nebezpečné dobrodružství v ponuré Říši divů – kam sama (tak trochu) patří. Alyssa se musí vyrovnat s jeho znepokojující přítomností ve skutečném světě a zároveň se pokouší Zachovi prozradit pravdu o minulosti, kterou zapomněl. Záblesky z Říše divů se postupně dostávají do jejích obrazů a vlastního života, Červená není daleko!

Pokud Alyssa zůstane ve světě lidí, vystaví nebezpečí Zacha, své rodiče a všechny, které miluje. Ale když znovu projde králičí dírou, bude muset čelit smrtící bitvě, která by ji mohla stát mnohem víc než jen vlastní hlavu.

Prokletí druhých dílů. Věc, o které všichni víme, leč o ní často nemluvíme. U mnoho sérií mě právě druhý díl zklamal, a proto jsem s pořízením Divotání tolik nespěchala. Přeci jen první díl skončil relativně dobře a já nebyla napnutá jak kšandy. S radostí však oznamuji, že Divotání je masterpiece svého oboru a prokletí druhých dílů je u A.G. opravdu v tabu. 

Alyssa už si zvykla na šepotání květin a hmyzu, nemá zapotřebí zabíjet bezbranné tvorečky, aby si z nich mohla dělat mozaiky. Narazila na něco ještě podivnějšího. Pouští žilou, aby její díla ožila. A nejstrašidelnější je, že postačí pouze její krev, z níž obraz vznikne skoro sám. Hlavní hrdinka tomu nevěnuje pozornost až do té doby, co ji na to upozorní Morfeus. Všechno má skrytý význam. 

Zach se snaží žít na vlastní pěst. Prodává obrazy, má spíše smskový vztah s Alyssou a nepamatuje si vůbec nic o loňském výletu do říše divů. Jeho osvobození nebylo nejlevnější a teď má problém nejen Morfeus, ale i Alyssa. Červená je zase ve hře a přišla si pro něco, co patří jí. Podaří se hrdinům zvrátit válku? 

Víte, co mě nejvíc baví na podobných knihách? To šílenství. Nikdy nevím, co od dané postavy čekat, a když se odvážím si něco myslet, překvapí mě. Říše divů pro mne byla vždy pohádková a celkem mírumilovná říše. Autorka si však vzala k srdci knihu od L.C. a přepsala ji dle svých ideálů. Někdy se děsím toho, co na Alyssu čeká na každém kroku. 

Grafické zpracování obálek se mi velmi líbí. Morfeuse se sice představuji o dost mužnějšího, ale i s touto podobiznou jsem se spokojila. Nejlepší na knihách je písmo. Nečekala jsem, že se CooBoo bude držet stylu prvního dílu a použije barevné písmo. Tentokrát dávám fialovému písmu větší plus, z toho zeleného mě chvilkami bolela hlava. 

Milostné trojúhelníky jsou v knihách na denním pořádku a ani Splintered není vyjímkou. Zachary a Morfeus. Zach je obyčejný kluk od vedle, zná Alyssu od malička, je to také umělec, má ji rád a nelže ji. Morfeus ji svým způsobem také zná od mala, je to intrikář, pohrává si s ní, ale nikdy by nedopustil, aby se ji něco stalo. A také je to badass, takže ano, mým oblíbencem je můří chlapec. 

Konec byl naprosto mind blowing a já chci další díl. Během pár stránek se toho stalo tolik, že jsem se nestačila divit. Zmocnila se mě panika, ale věděla jsem o, co jde. Nevejde se tam všechno, co by mělo. Prostě to skončí otevřeně a budou tě mučit, dokud nevyjde další díl. Ano, přesně takhle to bylo. Nicméně hodnotím Divotání velmi kladně, takže s čistým srdcem dávám knize 5 hvězdiček - zasloužených! 

6 komentářů:

  1. Divotání tu na mě už čeká! Pustím se do něj hned, jakmile přečtu konečně něco do školy, ale potom okamžitě běžím za Morfeem! Super recenze, rozhodně jsi mě ještě víc nalákala ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Jedna výhod tejto série je, že aj keby bol príbeh zlý, tak tie obálky nalákajú ľudí, pretože sú úplne dokonalé! :D Neviem sa dočkať kedy konečne si ju zaobstarám :D Horím nedočkavosťou za Morfeom! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Obálka, spracovanie, fialové písmo...za toto by som CooBoo zniesol modré z neba, že sa neboja investovať do spracovania knihy :D Mne už čoskoro Divotání príde domov a teším sa na to úplne mega! :D
    Super recenzia!

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.