středa 26. března 2014

RC recenze: Syn pekel - V moci démonů

Největší obrázek výrobku Syn pekel – V moci démonů
V moci démonů
Syn pekel
Michaela Burdová
Fragment
Goodreads 3.29 

Vydejme se do Velwetie, tajemné země obývané Temnovlky – nesmrtelnými bytostmi, ze kterých jde strach a lidé jsou pro ně pouhou kořistí.

Schyluje se k velké bitvě o moc a vlkodlak Neran a elfka Liadel se ocitají ve velkém nebezpečí. Liadel se chtějí zmocnit nejen démoni, aby získali zpět svou ztracenou sílu, ale také vůdkyně Temnovlků, aby ji využila pro svůj plán. Podaří se Neranovi uchránit milovanou elfku před temnými silami? Co budou muset obětovat pro to, aby mohli být spolu? 





Po prvním díle jsem nečekala nic extra, ale druhý a zároveň i poslední díl Syna pekel mě velice mile překvapil. Bitvy mezi dobrem a zlem už jsou ohrané a v Míši podání tomu nebylo jinak, ale něco mě donutilo být při rozhodující bitvě napnutá jak struna a očekávat i ten nejhorší konec. 

S Temnovlky jsme se setkali již v prvním díle, tato stvoření jsou velmi nebezpečná a proto se jim raději vyhněte. Celý svět je na spadnutí, protože válka nekončí a ještě není jisté, která strana vyhraje. Celý svět by měl být na pozoru, protože vítěz bere vše a osud celého lidstva se v jedné sekundě může změnit v peklo.

Líbí se mi, jak dokáže autorka vymyslet imaginární svět se všemi magickými tvory, na které si jen vzpomenete. Ze začátku jsme se podívali do Neranovy minulosti a zjistili, čím vším si procházel. Pro mě to bylo trošku hekticky uspořádané, ale bylo to skvělé zpestření a doplnění příběhu.

Je mrtvá 
duše vraždou zničená
naposled láskou políbená
Je mrtvá
Zrodila se zas
z říše mrtvých jednou z nás 

Nudné pasáže v knize nechyběly a kdyby ano, bylo by to pro mě trošku divné, protože ve všech autorčiných knihách zatím byly. Nudné pasáže mísící se s rádoby akčními a vtipnými, které vyplňují mezery v příběhu. První díl plynul pomalu, děj byl plytký, akční scény jsem vůbec nevnímala a doufala, že už budou za mnou. Druhý díl na tom byl trochu lépe, ale pořád by se dalo co vylepšovat.

O obálce a Míšiných kresbách bych mohla mluvit hodiny, protože podle mě jsou dokonalé. Líbí se mi, že autorka umí nejen psát, ale i kreslit. Kresby ke knize jsou na jejích webových stránkách a vlastně všude na internetu. Přiznám se, že jeden její obrázek s podpisem mám doma a je to pastva pro oči.
Michaela Burdová se narodila v roce 1989 v Příbrami a vyrůstala v malé vesničce u Sedlčan. Miluje rekreační potápění a zvířata, ráda čte, a to především fantasy literaturu. Ke psaní ji přivedl její velký koníček kreslení. Jejím literárním debutem se stala v roce 2008 fantasy trilogie Poselství jednorožců, první díl začala psát už v šestnácti letech. Třetí díl Záchrana Lilandgarie se umístil na 3. místě v ceně dětí ankety SUK za rok 2009. S celou trilogií se potom umístila mezi dvaceti nominovanými knihami na Zlatou knihu 2010 a také mezi dvaceti nominovanými autory. Trilogie Poselství jednorožců prorazila i do zahraničí a koncem roku 2010 vyšla v srbském nakladatelství Evro Giunti.
Zatím mám všechny knihy, které zatím Míša vydala, přečtené a pořád si trvám na tom, že Křišťály moci byly nejlepší. Série Syn pekel nebyla špatná, ale kladné stránky střídají i ty záporné, kterých tu je dostatek. Někde jsem četla, že Míše vyjde nová kniha, která bude doufám ještě lepší než všechny knihy, co zatím napsala. Za mě 3 hvězdičky! 
Za poskytnutí RC děkuji nakladatelství Fragment.
Knihu si můžete zakoupit zde. 
Odkazy:

SPOILER:
Konečně jsem se dočkala happy endu! Jsem za oba hlavní hrdiny strašně šťastná! ah♥.. 

1 komentář:

  1. Já jsem od této autorky zatím nic nečetla, ale chtěla bych si moc přečíst určitě tuhle sérii :).

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.