pondělí 10. února 2014

RC recenze: Pikantní život Charlotte Lavigneové - Cayenský pepř a javorový pudink (1#)

Pikantní život Charlotte Lavigneové: Cayenský pepř a javorový pudink
Cayenský pepř a javorový pudink
Pikantní život Charlotte Lavigneové 1#
Nathalie Roy
Jota              
2013
Goodreads 3.67

Třiatřicetiletá Charlotte Lavigneová, asistentka v televizním pořadu, je šarmantní mladá žena, která je málokdy dokonalá, ale o to zábavnější: je svobodná, beznadějně hledá ideálního manžela, užívá si života a… zůstatku na kreditní kartě.

Před kameru se ještě nedostala, ale snaží se realizovat v kuchyni. Zbožňuje vaření. V něm je odhodlaná, vynalézavá a je vždy připravená svádět své hosty pomocí jídla. Jejím cílem je dokonalá večeře, ale to by musela při její přípravě vypít méně vína a být míň nemotorná…
Charlotte má zkrátka dobrodružný život se svými bouřlivými láskami, věrnými přáteli, zvláštními rodinnými vztahy i historkami z práce. Být pozván k Charlotte znamená radost, ale také nepředvídatelné dobrodružství — nikdy to není jen obyčejná návštěva.


Od téhle knihy jsem čekala oddychovku, u které si odpočinu a příjemně se pobavím. Obálka mě okouzlila a bez přebalu je ještě hezčí. Charlotte se zdála být milou ženou, která nezná slovo dokonalost a nikdy jí nevadilo, že mezi takové lidí nepatří - a v tom jsem se až tak nemýlila. 

První polovina knihy mě nebavila a byla jsem znuzená, to se naštěstí v druhé polovině změnilo. Charlotte a její trable mě dostávaly do kolem, protože tomu se vážně nedalo nesmát. Její nejlepší kamarád Ugo je gay, nejlepší kamarádka Aiša vlastní svůj butik a přesto, že se ti dva moc nemusí, Charlotte mají rádi takovou, jaká je.


Max je Charlottin dokonalý přítel, muž snů a její vyvolený. Jenže musí vymyslet, jak si ho udrží, protože vztahy nejsou zrovna její parketou. Ale za to v kuchyni je velmi dobrá a sama o sobě ví, že vařit umí. Jen většinou nekontroluje bankovní účet, protože za jednu večeři pro dva je schopna utratit týdenní výplatu.

Charlotte pracuje jako asistentka v televizním pořadu, ale před kamery se zatím ještě nedostala. Její spolupracovnice Roxanne je narozdíl od ní slavná moderátorka s ulítlými nápady a blonďatým mozkem - i když Roxanne nebyla záporná postava, lezla mi na nervy a myslím, že právě tak to autorka chtěla. Charlottina matka Mado je ještě střeštěnější než Roxanne. Chodí jen s muži v rozmezí 30-40 a jí táhne už na šedesát.

Konečně jsem si přečetla knížku o vaření, která není kuchařkou. Líbil se mi autorčin jednoduchý styl a svižnost - nerozepisovala věci příliš dopodrobna. Knížka je napsaná ich formou a příběh vypráví Charlotte. Všechny postavy v knize byli reálné a věřím, že ve skutečném světě se takový lidé pohybují běžně.




Nathalie Roy je novinářka, režisérka a scenáristka, která již dlouhá léta pracuje pro různá média. Nathalie Roy je také nadšená čtenářka ženské literatury a milovnice jídla, takže nedílnou součástí jejího světa jsou Bridget Jonesová i Julia Childová. Tyto inspirační zdroje také stály u zrodu její série Pikantní život Charlotte Lavigneové. Autorka v současné době píše čtvrtý díl.




Když mi knížka přišla, mamka se hned hlásila, že si ji po mě přečte a myslím si, že se jí bude líbit o něco víc než mě. Přeci jenom je knížka určená pro ženy a ne pro teenagery jako jsem já, ale i přesto se mi Pikantní život Charlotte Lavigneové líbil. Na další díly jsem zvědavá, i když konec nebyl nijak zvlášť otevřený. Za mě krásné 3 hvězdičky!
Za poskytnutí RC děkuji internetovému knihkupectví knihcentrum.cz
Knihu si můžete zakoupit zde. 

0 komentářů:

Okomentovat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.