úterý 2. července 2013

Samotářská tour - rozhovor

Moc děkuji autorům a nakladatelství Fortuna libri za spolupráci. 

Jaká byla vaše inspirace?
LEX: První zárodek té myšlenky měl Thomas.  Myslel si totiž, že by místo obyčejných skupinek na střední škole byly gangy bojující na život a na smrt a pouhé procházení po chodbě by bylo nebezpečné.  Příběh se stále vyvíjel a my jsme vymýšleli stále nové postavy, až jsme zjistili, že by se na tom dal postavit příběh.

THOMAS: Vzpomínám si na mojí první myšlenku ohledně Karantény, kterou jsem měl já.  Ale nejsem si zcela jist, co mi bylo inspirací. Můj odhad je, že jsem se koukal na film odehrávající se na střední škole a horor. Na oboje jsem se koukal v jednom týdnu a nějak se mi oba filmy zalíbily. Tam odkud však jiskra pochází, jsem přemýšlel o světě vysoké školy. Kde číhá nebezpečí na každém roku, emoce hrají hlavní roli a není tam žádný dozor – znělo to opravdu zábavně.

Kdo je váš oblíbený autor?
LEX: Když už se bavíme o našich favoritech, půjdu se Stephenem Kingem a Rayem Bradburyem. Tyhle autoři patřili k mým prvním a jako dítě jsem je miloval, ale i teď dokážu přečíst od nich knihu.

THOMASJeden z mých oblíbených je  Dean Koontz.

Proč jste se rozhodli začít psát?
LEXVždycky jsem žil v příbězích. Byl jsem jedináček, který žil ve své vlastní zemi.  Používal jsem fantazii k tomu, abych se zabavil.  Podíval jsem se na les a začal si představovat, jak se stromy houpají- ne kvůli větru, ale protože se blíží- ke mně. Nakonec jsem začal psát smyšlené scénáře.

THOMAS: Po vysoké jsem chtěl udělat něco vtipného, nějakou komedii. Snažil jsem se být vtipným, ale nakonec jsem se rozhodl, že bych byl možná lepší v psaní.  To vedlo ke psaní  komediálních scénářů a potom to vedlo ke psaní románů…

Jaké je vaše oblíbené jídlo?
LEX: Cheeseburgery

THOMAS:  Cookies

Řekněte nám něco málo o sobě..
LEX: Jezdím ve Volvu se dvěma  autosedačkami  vzadu, ale aby to vypadalo dobře, nosím řidičské rukavice. Btw také mám rád měkké horniny.

THOMAS: Piju kávu a silný britský čaj po celý den. Píšu ve tmě. 

1 komentář:

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.