pátek 28. června 2013

RC recenze: Nikdy neříkej navždy


Nikdy neříkej navždyNázev: Nikdy neříkej navždy
Série: Láska, sex, touha
Díl: 1#
Autorka: Ali Cronin
Překladatelka: Petra Klůfová
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013
Počet stran: 236
Anotace: Sedmnáctiletá Sára byla poslední z party, kdo neměl OPRAVDOVÉ zkušenosti s kluky. To se ale změnilo a teď prožívá svoji první velkou lásku. Na dovolené ve Španělsku potkala báječného kluka – Joea a všechno je téměř super... alespoň ze začátku. Zničehonic však Joe zmizí, nezvedá telefon, neodpovídá na zprávy. Co když Sáru jen využívá? Podaří se jí odhalit pravdu?





Můj názor...
..Taková miloučká knížečka, která ničím nepřekvapí. Začátek je mírně nudný a chvilku se to rozjíždí. Akce tam moc není a celá zápletka je průhledná. Ale čert tohle vem! Mě se tahle knížka líbila. Sice tomu něco chybělo, ale byl to příběh, který se stává i v reálném světě.

Sára byla naivní. Hodně naivní. Ale řekněme, která holka v dnešní době není. Potkala na dovolené úžasného kluka, do kterého se hned zamilovala, a tak mu dala svoje panenství. Čekala, že to bude láska, která hory přenáší, a že ona je v jeho životě jediná.

Její kamarádky měly všechny nějaký ten zážitek se sexem a všechno si říkaly. Sára tajemství neudržela a tak jim to také pověděla. Opravdu od té doby nemluvila o ničem jiném a někdy jsem se modlila, ať už to mám za sebou, protože to bylo trapné.

couple kiss | TumblrJoe byl ze začátku sympaťák, ale po krátké době jsem z něj byla znechucená. Byl hrozný a pořád všechno odkládal. A ty jeho lži... No prostě děs a hrůza. Smutným faktem je, že na světě takoví kluci existují. Neodepisují na smsky, ignorují, posmívají se a hlavně svým kamarádíčkům všechno vykecají.

Knížka měla sice hodně záporných bodů, ale i kladných nebylo málo. Mezi ně patří autorčin styl psaní, který mi náramně vyhovoval. Potom je to pravděpodobnost, že se tohle stane a dalším je Ollie.

Obálka je pěkná a líbí se mi, že postavám není vidět do obličeje, protože si je můžu sama představit. Růžová sice není můj favorit, ale na téhle obálce mi nevadí.

Ali Cronin...
Ali píše YA romány, je vysoká a má ráda thajské kari s kokosovou rýží a vánoční dorty. Momentálně pracuje na sérii Láska, sex, touha. Série je o přátelství, lásce a sexu. Ali se přiznává, že nemá ráda ... muže, protože jsou nudní a vážní. Za to má ráda divné lidi, kteří jsou pěkní a praštění.

Slovo závěrem... 
Nečekejte nic extra, ale jako knížka k vodě je to suprová oddechovka, u které se i zasmějete nebo budete soucítit se Sárou a jejím smutkem. Knížka byla lehce nadprůměrná a za mě jí dávám 3 hvězdičky. Autorčiny další knihy z téhle série se mají u nás vydat a já se na ně těším, protože doufám, že budou lepší!

Za poskytnutí RC děkuji knihcentrum.cz
Knihu si můžete zakoupit zde. 

Zdroje:


2 komentáře:

  1. to na mě trklo už kvůli názvu série :D ale kniha je jinak naprosto odpudivá :D recenze teda určitě dobrá :D, to zas nekritizuju :D ale je už taky vidět, že tě to asi nijak nenadchlo, protožes to vzala tak frkem, což je jedině dobře :D kdybys to tam ještě víc rozpatlávala, tak bych se děsila, co je to za knihu, když se tam dějou takové věci :D takže za mě jsem určitě spokojená s recenzí, kniha zní hrozně :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nenadchlo, ale nebylo to zas tak špatné - přeci jenom to mohlo být i horší :D Sice jsem knihu četla ještě před létem, ale pamatuji si, že hlavní hrdinka mě celkem vytáčela.... byl to naivní příběh, který toho má víc než dost společného s realitou :D Jsem ráda, že jsi spokojená s recenzí :D

      Vymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.